UA-127126272-1
top of page
PizzaNation

Pizza Margherita

Pizza_Mozzarella_di_Bufala_PizzaNation.p
Foodtruck_PizzaNation_Margherita_2.png
Foodtruck_PizzaNation_Margherita_1.png

Leestijd: 2 minuten

 

Deze pizza wordt ook wel de moeder van alles pizza’s genoemd. Persoonlijk één van mijn favorieten omwille van zijn eenvoud en onder de “less is more filosofie” staat deze pizza bij vele liefhebbers op de pizzalijst.

De filosofie erachter is dan ook heel eenvoudig: de kleuren van de Italiaanse vlag vertaald naar de drie ingrediënten. Rood voor de tomatensaus, wit voor de mozzarella en groen van de verse blaadjes basilicum.

Benodigdheden

Voor het pizzadeeg

 •  zie infra.

Voor de saus

 • 70 gram Napolitaanse pizzasaus

Voor de topping

 • 80 gram verse buffel mozzarella, gestript en uitgelekt.

 • Verse basilicumblaadjes, aantal zelf te kiezen en te plukken met de hand.

 • Fleur de sel

 

Bereidingswijze

 1.  Verwarm de gas of elektrische oven voor op 250 graden Celsius. Gebruik bij dit soort ovens een pizzasteen. Als je een houtoven hebt, verwarm deze voor tot een temperatuur van 350 graden Celsius.

 2. Bestuif je werkblad met wat maismeel en leg je verse deegbal erop. Vorm een pizzabodem met je handen en deegroller (zie infra.). Als je een mooie ronde vorm hebt (of iets dat er min of meer op lijkt 😊 ), haal je de pizza van het werkblad om het maismeel te verwijderen zodat dit niet mee gebakken wordt. Plaats de pizzabodem terug op het werkblad en stretch hem nogmaals in een mooie ronde vorm.

 3. Schep alles saus in het midden van de pizza en gebruik je sauslepel om de saus in cirkelvormige bewegingen te verspreiden van het midden naar de buitenkant. Zorg ervoor dat de saus zo goed mogelijk en gelijk verspreid is over je pizzabodem. Houd ongeveer een halve centimeter van de rand vrij van saus. Veel mensen laten te grote droge korsten vaak liggen.

 4. Scheur de buffelmozzarella in middelgrote stukken en verdeel deze over de pizza. Strooi nog een snufje fleur de sel over de pizza.

 5. Pak je pizzaschep en schuif je pizza erop. Schuif de pizza vervolgens in je gas of elektrische oven en beperk de opening van de ovendeur tot een minimum om warmteverlies tegen te gaan. Bak de pizza 4 tot 7 minuten in de oven. Indien je oven een doorzicht glasscherm heeft, kijk dan om de 2 minuten om de kijken of de pizza reeds goed gebakken is. Als je de pizza bakt in een houtoven, bak je deze slechts 2 tot 3 minuten. Deze ovens zijn veel warmer waardoor de pizza veel sneller klaar zal zijn. Draai de pizza meerdere keren met je bakschep voor een egale kleur. Ik noem dit de pizza “roteren”.

 6. Schep de pizza uit je oven en scheur de basilicumblaadjes in tweeën en verdeel ze gespreid over de pizza. Tot slot snijd je de pizza in stukken op een houten plank. Je kan de pizza ook in stukken snijden met een schaar. Als je de pizza knipt, blijft de pizza vaak mooier in vergelijking met het snijden.  

© PizzaNation

bottom of page